home
 

Huidige pagina: Home

Fijne Vakantie !

Wij wensen alle leerlingen en alle medewerkers van het Erasmus College een héél fijne, ontspannen, zonnige en mooie vakantie!

Zorg dat je weer uitgerust en met voldoende energie gaat beginnen in het nieuwe schooljaar, zodat we er met z'n allen weer net zo'n goed jaar van kunnen maken als het vorige.

En natuurlijke sterkte voor de harde werkers die ook tijdens de vakantie bezig zijn op school om het gebouw, de tuin, het rooster en het beleid op te poetsen en vorm te geven!

H. Rousseau Voetbalspelers (detail)  1908

              

245_2014_VAKANTIE_H_Rousseau.jpg

Vakantie . . na de promotie en het inleveren van de boeken (Van Dijk) op vrijdag 18 juli hebben onze leerlingen vakantie tot en met 29 augustus.

  

Welkom op de website van het Erasmus

Het Erasmus College in Zoetermeer is een daltonschool en een samenwerkingsschool voor mavo, havo, atheneum, gymnasium én de 2-jarige Masterclass EMC2 .

Het Erasmus staat onder meer bekend om de bijzondere activiteiten op Theater- & Muziekgebied en Sport. Als Erasmusleerling word je aangesproken op je zelfstandigheid en verder begeleid in de ontwikkeling daarvan. De daltonuren zijn daarbij een belangrijk middel.
Onze school hecht aan meer dan 'diploma-kennis' en organiseert mede daarom een groot aantal activiteiten. Hier vindt u meer informatie over onze visie op onderwijs.

Waarom is het Erasmus College zo'n bijzondere school en wat maakt de leerlingen zo bijzonder? Op deze uitgebreide website kunt u daar veel informatie over vinden!
   

André de Regt tekent

Het begon als een spelletje. Inmiddels is de Wall of Fame - de karikaturen-wand van André de Regt - een begrip. Hoe vaak sta je niet te turen naar de portretten: wie is die en waar is wie? André heeft 36 nieuwe portretten getekend. Onthulling op 17 juli, iedereen aanwezig. Goed gedaan, André! En geweldig dat je als ouwe sok nog zo'n scherpe kijk hebt op het nieuwe grut. 
De karikaturen van André de Regt 

244_andre_met_pen.jpg
159_159_brugpiepersgroepacht2.jpg

Onze geslaagden van schooljaar 2013-2014

Felicitaties en gelukwensen schieten tekort als je al die blije gezichten ziet van de kandidaten die dit jaar zijn geslaagd. Jullie waren geweldig !  
Kijk voor de lijst met onze helden op Actueel.  Foto's  FRIENDS4ever in het fotoboek of klik hier.

  

Tsjechov op de Erasmusplanken

Voor vele leerlingen, medewerkers, ouders en oud-leerlingen een hoogtepunt in het schooljaar.

Het Erasmus Toneel speelde:

TSJECHOV   FESTIVAL’ 

Kijk hier voor de foto-reportages door Hans van den Heuvel en Bart van Liebergen.

 

 

229_201403_Tsjechov_foto.png

ErasmusTV

Het Erasmus College heeft een eigen tv-station: ErasmusTV
Leerlingen maken filmpjes met aankondigingen, events en nieuwtjes van het Erasmus College. 
Wil je niets missen?
Abonneer je dan op ons 
youtube-kanaal ErasTV  of op de 
facebookpagina van ErasmusTV.
 
170_ERASMUS_TV.jpg

Om te lezen

Download hier:   de schoolgids    brochure gymnasium    brochure EMC2     nieuwsbrief