home
 

Huidige pagina: Home
159_201409_welkom_jump.jpg

Hallo leerling van groep 8 !

Ben je sportief, sociaal, creatief en/of zelfstandig?
Dan is het Erasmus echt een goede keus voor jou!             Lees meer . . .   
  

Nieuwsbrief nr. 3

De derde Nieuwsbrief van het Erasmus College voor schooljaar 2014 - 2015.

Lees de uitgave maart 2015   
hier
 

   

169_nieuwsbrieflogo.jpg

Toneel: EURIPIDES

Het Erasmus Toneel speelt EURIPIDES
Eens in de paar jaar waagt Zoetermeers meest gerenommeerde theatergezelschap ‘Het Erasmus Toneel’ zich aan de oorsprong van het theater, De Griekse Klassiekers.
En net als de oude Grieken dat deden, speelt het Erasmus Toneel dan op een avond twee stukken. En net als de oude Grieken dat deden zijn dat dan een Tragedie en een Komedie. Een lach en een traan dus ditmaal in het Erasmus Theater.

Wij hebben allereerst gekozen voor de grootste van alle tragedies: de ‘MEDEA’, geschreven door Euripides. Daarnaast spelen we een dolle knaller van de bekendste klassieke komedieschrijver Aristofanes; ‘THESMOFORIAZOUSAI’, beter bekend als ‘Het Vrouwenfeest’. Dit stuk is dus niet geschreven door Euripides, maar het gaat wel over hem, hij speelt er zelfs een belangrijke rol in.

De twee verhalen zijn op een ingenieuze manier in elkaar verweven. Dit zorgt ervoor dat er een enerverend en flitsend theaterspektakel wordt opgevoerd. Het geheel wordt natuurlijk doorspekt met de beproefde Erasmiaanse ingrediënten, zoals live-muziek, zang, dans, grootse decors, oogverblindende kostuums en heftige videoprojecties.

Maak je dus op voor een avond vol spanning, verdriet, humor, wraak, liefde, jaloezie, moord en doodslag. In willekeurige volgorde, uiteraard...

‘EURIPIDES’ wordt zeven maal gespeeld in het Erasmus Theater:

3 t/m 7 maart om 20.00 uur plus twee matineevoorstellingen op 4 en 5 maart om 12.30 uur

Kaarten (€7) kunt u reserveren via: anobel@erasmuscollege.nl
Leerlingen van het Erasmus College dienen hun kaartjes  (€4) in de pauzes van 13 t/m 20 maart te reserveren en betalen.

312_euripidesGOED.jpg

Druk bezoek tijdens het Open Huis

Wat was het gezellig en druk op vrijdagavond 30 januari. Ondanks het niet zo beste weer kwamen heel veel leerlingen uit groep 8 een kijkje nemen op school, met ouders, opa's en oma's, zusjes en broertjes en met vele vragen die natuurlijk beantwoord moesten worden.
Kijk naar de foto-impressie van Hans van den Heuvel. Ook van Franck van Velzen (B3J) ontvingen we een reportage met mooie foto's.
Hier de portret-foto's in de schilderij-lijst van Marianne Aulman, gemaakt in tekenlokaal 021.
En ErasmusTV heeft een video-verslag!

309_openhuis_reportages.jpg

Informatie voor leerlingen van groep 8

Schoolgids en brochures
download hier je informatie

Schoolgids 2015- 2016
Belangrijke dagen in januari en februari
Het gymnasium op het Erasmus
De tweejarige onderbouwklas EMC2
   ( zie PROMOTIE-FILM EMC2 )
- Sport op het Erasmus - Sport+

Inschrijfformulier

11 feb  Assessmentmiddag EMC2  15-18 u.

Heb je nog vragen? Bel 079-3319204.
   

307_brochures_201501_1.jpg

Ons eigen videokanaal

Ken je ErasmusTV? Leerlingen maken filmpjes met aankondigingen, events en nieuwtjes van het Erasmus College. Abonneer je op ons youtube-kanaal ErasTV of op de facebookpagina van ErasmusTV.
 
Geïnteresseerd in de journalistiek? ErasmusTV is een mooie uitdaging. Maak kennis met plannen, filmen, interviewen, monteren en werken met deadlines. Meer informatie: erasmustv@erasmuscollege.nl.

PROMOTIE-FILM EMC2 : onze speciale 2-jarige onderbouw-klas (download ook de brochure!).
    
  
247_201409_afb_ErasmusTV.jpg

Welkom

Op de website van het ERASMUS COLLEGE in Zoetermeer: een daltonschool en een samenwerkingsschool voor mavo, havo, atheneum, gymnasium én de 2-jarige Masterclass EMC2 .
Bijzonder - Het Erasmus staat o.a. bekend om de bijzondere activiteiten op Theater- & Muziekgebied en Sport.
Als Erasmusleerling word je aangesproken op je zelfstandigheid en verder begeleid in de ontwikkeling daarvan. De daltonuren zijn daarbij een belangrijk middel. Onze school hecht aan meer dan 'diploma-kennis' en organiseert mede daarom een groot aantal activiteiten om dat mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze visie op onderwijs klik hier .
Wanneer u wilt weten waardoor het Erasmus College zo'n bijzondere school is en wat de leerlingen zo bijzonder maakt, dan willen we via deze site een tipje van de sluier oplichten.

Blader op uw gemak door de diverse onderdelen. Links en boven op deze pagina treft u een menu aan, waardoor u snel de betreffende informatie kan vinden. U merkt vanzelf dat u via menu's verder wordt geleid. 
 

André de Regt tekent

Het begon als een spelletje. Inmiddels is de Wall of Fame - de karikaturen-wand van André de Regt - een begrip. Hoe vaak sta je niet te turen naar de portretten: wie is die en waar is wie? André heeft 36 nieuwe portretten getekend. Onthulling op 17 juli, iedereen aanwezig. Goed gedaan, André! En geweldig dat je als ouwe sok nog zo'n scherpe kijk hebt op het nieuwe grut. 
De karikaturen van André de Regt 

244_andre_met_pen.jpg