home
 

Huidige pagina: Home
159_201409_welkom_jump.jpg

Welkom

Op de website van het ERASMUS COLLEGE in Zoetermeer: een daltonschool en een samenwerkingsschool voor mavo, havo, atheneum, gymnasium én de 2-jarige Masterclass EMC2 .
Bijzonder - Het Erasmus staat o.a. bekend om de bijzondere activiteiten op Theater- & Muziekgebied en Sport.
Als Erasmusleerling word je aangesproken op je zelfstandigheid en verder begeleid in de ontwikkeling daarvan. De daltonuren zijn daarbij een belangrijk middel. Onze school hecht aan meer dan 'diploma-kennis' en organiseert mede daarom een groot aantal activiteiten om dat mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze visie op onderwijs klik hier .
Wanneer u wilt weten waardoor het Erasmus College zo'n bijzondere school is en wat de leerlingen zo bijzonder maakt, dan willen we via deze site een tipje van de sluier oplichten.

Blader op uw gemak door de diverse onderdelen. Links en boven op deze pagina treft u een menu aan, waardoor u snel de betreffende informatie kan vinden. U merkt vanzelf dat u via menu's verder wordt geleid. 
 

Rennen, fietsen en nog eens rennen!

260_201410_RBRpromo.jpg

Run Bike Run
Op woensdag 8 oktober nemen alle 3e klassen van het Erasmus College deel aan de Run Bike Run.
De Run Bike Run is een jaarlijks terugkerend onderdeel in het programma van klas 3. Op het Noord Aa starten de leerlingen met harlopen. Zij leggen een uitgezet parcours van circa 2km af. Vervolgens springen ze op de fiets om een route van omstreeks 20 kilometer te rijden. Bij terugkomst lopen zij nogmaals de hardlooproute om vervolgens te finishen ter hoogte van het restaurant het ‘AA Zicht’.
Vanaf de zomervakantie wordt er al volop getraind tijdens de lessen LO om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Natuurlijk vinden de leerlingen het ontzettend leuk om supporters langs de kant te hebben, dus fiets woensdagochtend of -middag even langs het Noord Aa om de leerlingen aan te moedigen. Neemt u zoon of dochter deel aan de RBR, check dan samen nog even de fiets, en zorg voor een paar goede sportschoenen. Ook het oranje schoolshirt en wat eten en drinken moet niet ontbreken.
Start 9.00 u : B3E, B3F, B3J, B3K, B3P, B3R , G3G en G3V
Start 13.00 u : M3A, M3B, M3C, M3D, M3E, B3L en B3Q
   

Overduidelijk: nee tegen pesten!

De week tegen pesten wilden wij op een mooie manier afsluiten!

Daarom werd iedereen opgeroepen om in het wit op de grote trap in het atrium te verschijnen voor een fotomoment. De trap bezweek bijna.

Er kon geen leerling meer bij.
Duidelijke zaak: wij pesten niet (meer).


ZEG NEE TEGEN PESTEN! (filmpje) en foto's
  
    

Niet vergeten:

Binnenkort zijn de AUDITIES op school!
Als je kunt zingen, dansen of je maakt muziek: meld je aan!
Zie Actueel.
 
   

255_201409_audities_klein.png

't was écht leuk . . .

   . . . met klas B1p en B1q op wendagen naar Noordwijk!  Dankzij deze foto's van Marianne Hoekman kun je nog even nagenieten van de gezellige sfeer en het mooie weer.
Tijdens de wendagen op het Erasmus leren leerlingen elkaar kennen en wordt hen uitgelegd over de bijzonderheden van het daltononderwijs.
 
   
   

253_201409_wend_nrdwijk.jpg

Schrijf je in voor de Kunstklas!

Vorig jaar met succes gelanceerd op onze school: de Kunstklas.
Voor wie:
 voor alle leerlingen van de 1e, 2e en 3e klassen die kunstzinnig en creatief bezig zijn erg leuk vinden. 

Schrijf je nu in voor de oer-gezellige Kunstklas! 
Ook als je vorig jaar hebt meegedaan ben je welkom.
Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Wanneer: vanaf week 5 t/m week 24, 
 elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Inschrijfformulieren vraag je aan je tekendocent.
De Kunstklas is gratis.
   

250_201409_knstkl_flyer.jpg

Ons eigen videokanaal

Het Erasmus College heeft een eigen tv station: ErasmusTV. Leerlingen maken filmpjes met aankondigingen, events en nieuwtjes van het Erasmus College. 
Wil je niets missen? Abonneer je dan op ons youtube-kanaal ErasTV of op de facebookpagina van ErasmusTV.
 
Als je geïnteresseerd bent in de journalistiek dan is ErasmusTV een mooie uitdaging om kennis te maken met de verschillende kanten van het vak. Zo leer je vergaderen, filmen, interviewen, monteren en werken met deadlines.
Voor meer informatie neem contact met erasmustv@erasmuscollege.nl.
   
247_201409_afb_ErasmusTV.jpg

André de Regt tekent

Het begon als een spelletje. Inmiddels is de Wall of Fame - de karikaturen-wand van André de Regt - een begrip. Hoe vaak sta je niet te turen naar de portretten: wie is die en waar is wie? André heeft 36 nieuwe portretten getekend. Onthulling op 17 juli, iedereen aanwezig. Goed gedaan, André! En geweldig dat je als ouwe sok nog zo'n scherpe kijk hebt op het nieuwe grut. 
De karikaturen van André de Regt 

244_andre_met_pen.jpg