Alpedhuzes

Dit schooljaar gaat het Erasmus College haar eindexamenleerlingen de gelegenheid bieden om deel te nemen aan het evenement Alpe d’HuZes. Tijdens dit evenement fietsen, rennen en wandelen de deelnemers de bekende berg Alpe d’Huez op om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Naast deelnemers aan deze sportieve uitdaging zijn wij ook op zoek naar (enkele) vrijwilligers. Ouders van deelnemers  zijn ook welkom om deel te nemen.

We vertrekken zondag 28 mei en zijn zaterdag 3 juni weer terug.

Verblijf

We verblijven in het dorp Bourg d’Oisans aan de voet van de Alpe d’Huez bij accommodaties van Gîte le Grand Renaud (http://www.giteslegrandrenaud.com) waar wij verblijven op basis van logies.

Kosten

De kosten van deze unieke reis zijn erg afhankelijk van het aantal deelnemers, maar houd rekening met een reissom van ca €500,-
Bij de reissom zit onderstaande inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • 5 overnachtingen in Gîte le Grand Renaud
  • Eenmaal bbq op dinsdag avond
  • Dag met activiteiten als: raften, kanoën, canyoning, etc.
  • Voorbereidende trainingen/begeleiding t.b.v. het evenement op 1 juni.

Vlak na de herfstvakantie is er een korte bijeenkomst voor de deelnemers. Hier wordt bekend gemaakt welke leerlingen er mee gaan. Het kan namelijk zo zijn dat we bij teveel aanmeldingen zullen moeten loten. Ook wordt er begin 2023 een officiële  informatie bijeenkomst gehouden voor de deelnemers en hun ouders.

Het moge duidelijk zijn dat het een reis betreft t.b.v. het goede doel en dat er van alle deelnemers verwacht wordt zich in te zullen spannen voor het goede doel.