Film en video

In alle sectoren van de samenleving speelt beeld een belangrijke rol.
In de muziekwereld is licht, geluid en beeld volkomen met elkaar verbonden. In het bedrijfsleven en bij de overheid is beeldpresentatie live en op internet niet meer weg te denken. De politiek is ondenkbaar zonder presentatie op televisie. In het Erasmus bestaat de gelegenheid om je belangstelling en nieuwgierigheid voor alles dat te maken heeft met beeldvorming te ontwikkelen en in de praktijk te realiseren. Er zijn vele activiteiten in de school die zich lenen voor opnames en registraties.

Videocommissie

De school beschikt over professionele video apparatuur. Leerlingen van de videocommissie zijn bij alle grotere activiteiten aanwezig met een videoploeg om live opnames te maken. Tijdens toneelvoorstellingen, concerten en feesten worden deze opnames direct via beamers gepresenteerd op grote schermen, uiteraard geregisseerd achter de videotafel. Daarna vindt editing plaats van het geregistreerde beeld in de videostudio. De videocommissie houdt zich ook bezig met het maken van videoanimaties voor concerten, schoolfeesten en theatervoorstellingen.

Erasmus TV

We kunnen video’s maken en editen, dan moet het toch ook mogelijk zijn met de tegenwoordige technische hulpmiddelen om een ‘televisieprogramma’ te maken…riep een leerling ergens in 2013. Sinds die tijd bestaat Erasmus TV, want zo’n initiatief verdient ondersteuning.
Ze kiezen actuele gebeurtenissen uit het schoolleven (en soms daarbuiten), interviewen leerlingen en medewerkers, monteren zelf het materiaal in de video- en TV editorsruimte en zenden dat uit via hun eigen YouTube kanaal

Lijkt het jou ook leuk om video’s te maken. Voor of achter de camera of in de edit achter de computer. Kom dan ons team versterken en stuur een mailtje naar erasmustv@erasmuscollege.nl