Voor de kunstenaar

Goed om je heen kijken en je ziet overal ‘ontwerpen’, verbeeldingen van de werkelijkheid of vormen die uit de geest van de kunstenaar voortkomen. Tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, maar ook film, keramiek, textielkunst en nog veel meer. Alles dat kunstenaars maken beïnvloedt mensen. Of het nu kleding is, architectuur of inrichting van onze omgeving. Zelf ‘kunst maken’ dwingt je om te beter te kijken, kan heel blij maken of een glimlach op het gezicht toveren. Onverwachte materialen of onderwerpen met elkaar verbinden in iets nieuws stimuleert creativiteit en inspireert mensen om zelf ook nieuwe verbindingen aan te gaan. Wat zou de wereld zijn zonder kunst?! Daarom is er op het Erasmus alle ruimte voor beeldende kunst. 

Beeldende vakken

Het Erasmus biedt tekenen, handvaardigheid en culturele en kunstzinnige vorming (CKV) en je kunt de beeldende vakken ook kiezen in je examenpakket. Er zijn vijf vaklokalen met alle voorzieningen die je nodig hebt om kennis te maken met kunst en de technieken en vaardigheden die nodig zijn om kunst te maken. Wat je maakt wordt misschien wel tentoongesteld tijdens de jaarlijkse Tentoonstelling in De Grote Zaal van het Erasmus. Of je tekening wordt opgenomen in een van de vele wissellijsten in de school. Je laat je inspireren door voorbeelden tijdens excursies naar exposities en misschien ga je na je schooltijd wel naar een kunst- of designopleiding.

De Kunstklas

Voor leerlingen uit de klassen 1 tot en met 3 bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de Kunstklas. Als je meer wil leren en doen dan in de gewone lessen tekenen en handvaardigheid. Je leert er allerlei extra technieken, gaat op excursie naar het atelier van een kunstenaar en naar een kunstexpositie. Deze extra lessen vinden plaats direct na schooltijd, op een vaste dag in de week (per periode).

VOOR WIE:
Voor alle leerlingen van de hele school die kunstzinnig en creatief bezig zijn erg leuk vinden en daarom graag
extra speciale lessen willen volgen. Die mogelijkheid is er; de KNSTKLS!

WANNEER: Informeer bij je tekendocent!

WAT GAAN WE DOEN:
Workshops van 4 of 5 weken, telkens met een ander onderwerp.
De kunstklas is gratis, alleen voor excursies kan
een kleine bijdrage in de kosten worden
gevraagd.
Je schrijft je in principe in voor het hele jaar.
Tot en met week 6 heb je de mogelijkheid je in te

schrijven voor het hele jaar.
Mail naam, klas en wees er snel bij want VOL is VOL!
aduijnhouwer@erasmuscollege.nl

 

Je kunt ‘t op het Erasmus

Klik op de afbeelding en ga terug naar het overzicht