Voor de sporter

Van de eerste tot en met de examenklas wordt er veel aan sport gedaan op het Erasmus.
Leerlingen krijgen uiteraard in alle klassen Lichamelijke Opvoeding.
De sportliefhebbers kunnen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo ook de examenvakken LO II en BSM kiezen.
In alle leerjaren zijn er sporttoernooien. Het Erasmus doet mee aan grote landelijke sportevenementen als de City-Pier-City loop en Olympic Moves en organiseert eigen sportactiviteiten.
Na schooltijd is er gelegenheid om je voor te bereiden op nationale scholierenwedstrijden in veel verschillende sporten. Erasmus teams werden en worden regelmatig kampioen in basketbal en hockey.
Je docent LO geeft je alle informatie!

Examenvakken LO II en BSM

Naast actief zelf bezig zijn met veel verschillende sporten, kan je bij de examenvakken LO II (in de mavo) en BSM (=Bewegen Sport en Maatschappij) kennis, ervaring en vaardigheden opdoen met betrekking tot sport en alles dat daarmee te maken heeft.

Naschoolse sport

Gedurende een half schooljaar is er een aantal middagen per week na schooltijd de mogelijkheid voor liefhebbers van sport om extra te komen sporten.
Er wordt ook getraind voor deelname aan toernooien, o.a. voor de landelijke Olympic Moves en de City-Pier-City loop in Den Haag.

Run-Bike-Run

De docenten LO organiseren jaarlijks voor alle 3e klassen de Run-Bike-Run: 2 km hardlopen, 18 km fietsen en dan nogmaals 2 km hardlopen. Rondom de Noord Aa, deels op het strand, deels in de polder. Elk jaar weer spannend of een team of iemand individueel het record weet te breken. En daarnaast is het ‘gewoon’ een heel gezellige sportgebeurtenis.

CPC loop

De City Pier City Loop in het voorjaar in Den Haag is een nationale en internationale hardloopwedstrijd, waaraan meer dan 10.000 lopers meedoen. Zowel wedstrijdlopers als liefhebbers. Korte afstanden en lange afstanden. Voor iedereen, van elke leeftijd,  is er wel een afstand waaraan je kan deelnemen. Het Erasmus doet al jaren mee met een zeer grote afvaardiging. Leerlingen van klas 1 tot en met 6. Vooraf vindt training plaats. Vrijwel elk jaar is er bij een van de onderdelen wel een winnaar van het Erasmus.

Olympic Moves

Tegen het einde van het schooljaar vinden in het Olympisch stadion in Amsterdam de nationale finales plaats van de sportkampioenschappen voor Nederlandse scholieren. In wel 20 verschillende sporten. Gedurende het jaar vinden regionale voorrondes plaats, waaraan zo’n 300 leerlingen deelnemen. Elk jaar plaatsen zich Erasmus teams voor deze finale, zodat er wel 100 leerlingen naar Amsterdam gaan. In de afgelopen jaren werd ‘goud, zilver en brons’ gewonnen bij hockey, softbal, tennis, basketbal, dans en streetbal.

Toernooien

Alle klassen hebben tweemaal per jaar een een sportdag. Sportieve prestatie en een ontspannen dag, dat is het doel.
Leerlingen die uitblinken proberen de records Erasmus-records uit het verleden te verbreken.
Records worden vermeld op het recordbord in het Atrium.

Sport-oriëntatie

Alle leerlingen, van klas 1 tot en met 6, hebben LO op het lesrooster staan. Vanaf de vierde klas krijgen ze ook de mogelijkheid om mee te doen aan het sport-oriëntatie programma.  Dit betekent een kennismaking met tal van sporten, zoals fitness en golf, skieën en roeien en veel meer.

Faciliteiten

Het Erasmus heeft drie LO zalen met professionele sportvloeren en een uitgebreide inrichting. Verder hebben we de beschikking over een grote sporthal met alle mogelijke faciliteiten. In één van de zalen is een klimwand aanwezig. Met (video-) apparatuur kan beweging worden vastgelegd voor analyse, er is (stevige) geluidapparatuur voor ‘dance’  en instrumenten om conditie, hartslag, bloeddruk e.d. te meten.
Voor ‘buitengym’ wordt gebruik gemaakt van het sportcomplex van het Van Tuyl sportpark.

Je kunt ‘t op het Erasmus

Klik op de afbeelding en ga terug naar het overzicht