dalton
scholengemeenschap
zoetermeer

Erasmus video en TV

Speur jij naar nieuwtjes en houd je van vragen stellen? Zie jij jezelf als journalist, cameraman of – vrouw of wil je juist een documentaire ‘snijden’ op de computer? De live-beelden bij een kerstviering of toneelvoorstelling maken? Of het wekelijkse Erasmus Nieuws voor de Erasmus website of social media presenteren? Je kunt het bij Erasmus Video en TV. Let’s go!

 

Videocommissie

De school beschikt over professionele video apparatuur. Leerlingen van de videocommissie zijn bij alle grotere activiteiten aanwezig met een videoploeg om live opnames te maken. Tijdens toneelvoorstellingen, concerten en feesten worden deze opnames direct via beamers gepresenteerd op grote schermen, uiteraard geregisseerd achter de videotafel. Daarna vindt editing plaats van het geregistreerde beeld in de videostudio. De videocommissie houdt zich ook bezig met het maken van videoanimaties voor concerten, schoolfeesten en theatervoorstellingen.

Filmfestival

Het Erasmus doet al weer jaren mee aan de jaarlijkse wedstrijd van het Nederlands Filmfestival voor scholieren. Vanuit de ervaring met video op school, is de stap naar het maken van een script en vervolgens filmen niet zo heel erg groot. In de afgelopen drie jaar werd tweemaal een 1e prijs en een 2e prijs in de wacht gesleept. De winnaars uit de deelnemende EMC2 groep werden afgevaardigd naar de Europese finale in Griekenland, waar ze eervolle vermeldingen kregen.

Erasmus TV

We kunnen video’s maken en editen, dan moet het toch ook mogelijk zijn met de tegenwoordige technische hulpmiddelen om een ‘televisieprogramma’ te maken…riep een leerling ergens in 2013. Sinds die tijd bestaat Erasmus TV, want zo’n initiatief verdient ondersteuning.
Ze kiezen actuele gebeurtenissen uit het schoolleven (en soms daarbuiten), interviewen leerlingen en medewerkers, monteren zelf het materiaal in de video- en TV editorsruimte en zenden dat uit via hun eigen You Tube kanaal

Ons onderwijs – jouw extra’s

Klik op de afbeeldingen en ontdek jouw extra’s

       

       

Ons hele Onderwijs – Extra is gericht op het vinden van de juiste mix van talent en motivatie, van doorzettingsvermogen en creativiteit, van jezelf en anderen. Dus zoek wat je aanspreekt en ga ervoor: Let’s go!

Ons onderwijs – jouw brugklas

Klik op de afbeelding die past bij jouw advies en ontdek ons onderwijs!

 

             

 

Naar de brugklas

Klik op de afbeelding en ga terug naar het overzicht