Financiële ondersteuning

Financiële ondersteuning aan school tbv de leerlingen
De OV ondersteunt school financieel bij aankopen, die niet binnen de bijdrage van de rijksoverheid vallen. Voorwaarde is wel dat deze aankopen ten goede komen van leerlingen en school. Zo heeft de OV naaimachines aangeschaft. Deze worden gebruikt om onder andere kleding te maken, die tijdens voorstellingen en optredens, waar het Erasmus College om bekend staat, te dragen.

In het schooljaar 2019-2020 heeft de OV een pannakooi/multicourt aangeschaft. School had al langere tijd de wens om middelen aan te schaffen voor de leerlingen om buiten activiteiten te ontplooien. En ook om tijdens de pauzes en na school de leerlingen de gelegenheid te geven om te bewegen en om ook op deze manier met elkaar in verbinding te zijn. De leerlingen maken veel gebruik van de pannakooi/multicourt. Een mooie wens, die door uw bijdrage, in vervulling is gegaan.

In april 2021 (schooljaar 2020-2021) is buiten boven de zitkuil een mooie tent geplaatst. School wilde graag een extra ruimte, die op verschillende momenten nuttig gebruikt kan worden, creëren. Het idee was om deze extra ruimte te gebruiken om bijvoorbeeld buiten lessen te volgen, feesten en evenementen te organiseren, door leerlingen in de pauzes te laten gebruiken en om eventueel de diploma-uitreiking te doen. Het budget van de OV liet het toe om ook deze wens in vervulling te laten gaan. Veel leerlingen brengen, onder de beschutting van de tent, nu meer tijd buiten door.
In juli 2021 heeft het officiële deel van de diploma-uitreiking in de zitkuil onder de tent plaatsgevonden. De entourage zorgde voor een fijne en intieme sfeer.