Snowtrip

Al 8 jaar gaat een groep docenten en leerlingen samen op wintersportvakantie. Ook dit jaar gaan we weer op wintersport  en wij hopen dat een heleboel leerlingen uit klas 3 en 4 (m.u.v. 4havo) met ons mee willen!

In samenwerking met Sportjeal en Leverreizen organiseren wij een topweek in de sneeuw!

Wij reizen af naar een ware topbestemming in Oostenrijk en zullen te gast zijn in Axamer Lizum!

Kosten

De kosten voor deze waanzinnige reis bedraagt voor skiërs 750 euro en voor snowboarders 765 euro.

Verder is er nog de optionele mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en een helm te huren.

Verder zit natuurlijk bij de prijs inbegrepen:

  • Materiaalhuur, indien je eigen materiaal hebt krijg je een korting van € 25,-.
  • We reizen ook dit jaar met een luxe “Royal Class” bus.
  • 6 dagen skipas
  • 5 dagen ski-of board les op eigen niveau. (Laatste dag vrij skiën of snowboarden)
  • Eigen kamers met douche en toilet.
  • Alle dagen ontbijt, lunch en avondeten
  • Top dag en avond entertainment zodat je je geen moment verveeld

Locatie

Hotel Olympia ’64 (1.600 meter) heeft een unieke direct aan de liften, je kan van en naar het hotel skiën.
De kamers zijn ruim en praktisch ingericht. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Een aantal kamers beschikt over een balkon.

In het hotel bevindt zich een Aprésskibar, discotheek en een leuke zitkamer met sfeervolle open haard. Er zijn ontspanningsmogelijkheden zoals tafelvoetbal, biljart en air hockey.

Kijk voor meer informatie op de website.

Olympia Hotel

Lijkt het je wat en wil jij heel graag beter leren skiën of snowboarden en een toptijd hebben in de sneeuw, dan is dit de ultieme kans!! Zoek alvast een baantje voor in de weekenden, vraag geen chocolade en marsepein voor Sinterklaas maar een paar warme handschoenen en voor je het weet is het zover en glijd jij op je board of ski’s van de piste naar beneden!

Ervaring is niet noodzakelijk!
Je krijgt de hele dag op je eigen niveau les, door onze eigen Nederlands sprekende leraren!

 

Wil je meer zien van de vorige Snowtrip kijk dan alle video’s van de vorige editie terug. Door hier te klikken!

Overeenkomst

Wij doen onze uiterste best om de Snowtrip goed en vooral ook veilig voor iedereen te laten verlopen. Ook dit jaar hebben we voor alle deelnemers aan de Snowtrip een overeenkomst opgesteld. Deze dient enerzijds om eventuele problemen te voorkomen, anderzijds om de veiligheid van deelnemers en begeleiders te kunnen waarborgen. Maar bovendien om er samen een gezellige en onvergetelijke trip van te maken.

Snowtrip overeenkomst 2024

Geachte ouders, Beste Snowtrippers,

Wij doen onze uiterste best om de Snowtrip goed en vooral ook veilig voor iedereen te laten verlopen. Ook dit jaar hebben we voor alle deelnemers aan de Snowtrip een overeenkomst opgesteld. Deze dient enerzijds om eventuele problemen te voorkomen, anderzijds om de veiligheid van deelnemers en begeleiders te kunnen waarborgen. Maar bovendien om er samen een gezellige en onvergetelijke trip van te maken.

De belangrijkste (gedrags-)regels in deze overeenkomst zijn:
1. Het meenemen, in bezit hebben of gebruiken van alcohol en drugs tijdens de Snowtrip is eveneens niet toegestaan;
2. De heren slapen bij de heren en de dames slapen bij de dames;
3. De Snowtrip-leiding moet te allen tijde op de hoogte zijn van je verblijfplaats: Zorg ervoor dat je het meldt wanneer je de groep verlaat en je maak het mogelijk dat er zo nodig altijd contact met je kan worden opgenomen;
4. De leerling gedraagt zich behoorlijk en laat alles na waarmee hij/zij zichzelf en/of anderen in gevaar kan brengen;
5. Iedere inschrijving is definitief, omdat op basis hiervan door de organisatie financiële verplichtingen worden aangegaan. Een annuleringsverzekering kan ervoor zorgen dat u op basis van de gebruikelijk voorwaarden uw kosten kan declareren. De annuleringsverzekering kan via ons bij de reisorganisatie worden geregeld. Wanneer een nieuwe deelnemer jouw plek kan overnemen kan er een regeling voor de kosten worden getroffen
6. Leerling, en daarmee de ouders, dienen zelf zorg te dragen voor een gebruikelijke reisverzekering met wintersportdekking en voor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering tegenover derden. Dit kan hoge kosten voor eventuele ongevallen of schade aan eigendommen van anderen voorkomen.

De verantwoordelijkheid van de leiding voor de begeleiding van de leerlingen tijdens de Snowtrip heeft zijn grenzen. Georganiseerde veiligheid valt weg indien verantwoordelijkheidsbesef ten aanzien van het eigen handelen ontbreekt. Dit besef is dus voor alle deelnemers een eerste vereiste.
Onder verantwoordelijkheidsbesef verstaan we niet: “ik maak zelf wel uit wat ik doe”, maar nadrukkelijk wel: “ik gedraag me volgens de regels die binnen de groep gelden en houdt me aan gemaakte afspraken”. In alle voorgaande jaren bleek dit de sfeer en gezelligheid in de groep erg te bevorderen.

Als je meegaat op de Snowtrip kies je voor een groepsreis. Dit houdt in dat we met een groep op stap zijn en we gedragen ons dus ook als een groep.
De deelnemer is uiteindelijk wel zelf verantwoordelijk voor zijn/haar handelen. Bij iedere vorm van wangedrag wordt de betreffende deelnemer (en daarmee zijn ouders) verantwoordelijk gesteld voor eventuele gevolgen en kosten van zijn/haar handelen.
Bij ernstig wangedrag (en daaronder valt altijd overtreding van de drank- en drugsregel) kan een deelnemer naar huis gestuurd worden. Dit zal zonder begeleiding van ons gebeuren en op eigen kosten. Mocht het helaas tot zo’n stadium komen is er natuurlijk al met ouders gecommuniceerd. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen!

Ter voorkoming van misverstanden: Snowtrip is een samenwerking tussen een particulier initiatief en het Erasmus College dat betekent dat elke deelnemer meegaat op eigen verantwoordelijkheid.
Met het teken van deze overeenkomst accepteer je de regels die opgesteld zijn omtrent de loting (Indien er een loting nodig is):
• De loting zal gaan over alle inschrijvingen waarbij wel rekening gehouden wordt met de verdeling van jongens, meisjes, snowboarders en skiërs.
• Indien de docenten achten dat een leerling niet fit genoeg is kan er besloten worden een leerling hierop te weigeren.
• Er is geen correspondentie over de uitslag van de loting.
• Mocht er een deelnemer plots niet meer mee kunnen of willen dan zullen wij een vervangende deelnemer proberen te loten. Mocht dit niet meer lukken dan kunnen wij geen geld meer terug geven.
Natuurlijk hopen wij dat bovenstaande situaties nooit aan de orde zullen zijn. Wij rekenen op jullie/uw begrip voor deze afspraken en regels. Het welzijn van de leerlingen staat immers bij ons voorop. We hopen wederom op een zeer geslaagde Snowtrip!

Info en vragen: snowtrip@erasmuscollege.nl

Met vriendelijke groet,
G. Bakker
M. Moi-Thuk Shung
A. van Peursen
V. Rhijnsburger
P. Vonk

 

Heeft u nog vragen over de Snowtrip? Stuur gerust een mailtje naar snowtrip@erasmuscollege.nl