Theater, dans & muziek

Of je nu een toptalent bent, of een complete amateur, op het Erasmus is er voor iedereen een podium.  Viool of gitaar, zanger of danser, in het spotlicht of achter de volgspot: voor iedereen en door iedereen. Elk schooljaar weer zijn er ruim 400 leerlingen actief bij de podiumkunsten, dus ook voor jou is er ergens een plek: let’s go!

 

Muziek speelt een grote rol bij ons op school. Kijk hier naar een uitleg met alles wat mogelijk is m.b.t. muziek bij ons op het Erasmus College.

Ook toneel speelt een grote rol. Kijk hier naar een video met uitleg over alles rondom onze toneel voorstellingen.

Bekijk hieronder diverse video’s van onze theatervoorstellingen

Groot Toneel

Een complete theaterproductie met alles er op en er aan. Voor leerlingen uit 4 havo en 5 vwo. Alles zo veel mogelijk op dezelfde manier opgezet als in het echte theater. Leerlingen repeteren van begin november tot en met de (gehele) voorjaarsvakantie en spelen in de week daarna zeven voorstellingen. Vrijwel altijd uitverkochte zalen. Een professionele productie, voor en achter de schermen. Altijd ook met live muziek en dans. Minstens 30 volwassenen (medewerkers, oud-leerlingen) zorgen voor professionele ondersteuning.

Thrillerfestival

Het Erasmus stond mede aan de basis van het Landelijke Thrillerfestival in Zoetermeer (zie https://nederlandsthrillerfestival.nl). Elk jaar wordt daarvoor een spannende theatervoorstelling gemaakt. Vooral 2e klassers doen er aan mee. Vijf maal wordt de productie opgevoerd, ook tijdens de feestelijke gala-avond van het Thrillerfestival. Gegarandeerd elk jaar uitverkochte zalen.

3e klas toneel

Drie of vier groepen leerlingen uit alle 3e klassen schrijven zich jaarlijks in voor deelname aan het “3e klas improvisatietoneel’. Altijd ook met live-bandjes erbij. Men verzint zelf de verhalen en de regisseur zorgt dat ze samen leiden tot een avondvullende voorstelling met drie of vier korte theaterproducties. De belangstelling is groot. De voorstelling wordt drie avonden gespeeld. Repetities na schooltijd.

Docententoneel

ls leerlingen zo veel plezier beleven aan theaterproducties, wil je dat als medewerker natuurlijk ook beleven…Sinds 1995 eenmaal in de drie jaar geven ruim 60 medewerkers zich op om mee te doen aan het ‘docententoneel’. Repetities vanaf oktober en in de tweede week van de kerstvakantie. Daarna gedurende twee weken zes avondvoorstellingen. Altijd komedie. Veel hulp en ondersteuning van leerlingen, natuurlijk onder leiding van onze huisregisseur.

1e klas toneel

Elk jaar starten er twee of drie groepen, samengesteld uit alle 1e klassen, met een cursus improvisatietoneel. Iedereen kan meedoen. Het leidt tot een voorstelling voor ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, medeleerlingen, docenten en vrienden. Altijd hilarisch. De basis voor een verdere toneelcarrière in de school.  Repetities na schooltijd, zodat er voldoende tijd en ruimte is.

Erasmus DanceCrew

Elk jaar zijn er audities voor de Erasmus DanceCrew. Een groep met fanatieke dansers die weekelijks oefenen om uiteindelijk de finale van het Nederlands kampioenschap te halen. 

Theaterzaal

De Grote Zaal van het Erasmus wordt gebruikt voor examens, voorlichtingsavonden, feesten, concerten, projecten en theatervoorstellingen. In de loop van ruim 40 jaar is een professionele theater uitrusting ontstaan, die niet onder doet voor kleinere stadstheaters. Geen vaste tribune, zodat elke mogelijke theater- of concertopstelling gemaakt kan worden. Het in 2010 gebouwde Atrium wordt bij avondvoorstellingen gebruikt als theaterfoyer. De in 2011 verbouwde en vergrote personeelsruimte is binnen no-time te gebruiken als theatercafé. Voor leerlingen biedt deze omgeving de ruimte en de uitdaging om hun publiek zich binnen de kortst mogelijke tijd ‘een theateravond uit’ te voelen.

Theatertraditie

Het Erasmus is in 1975 gestart met theater-maken voor en door leerlingen. In de loop der jaren steeds serieuzer aangepakt. Leerlingen zoveel mogelijk in een professionele omgeving plaatsen om hen uit te dagen het beste uit zich zelf te halen. Het Groot Toneel heeft vrijwel alle grote toneelschrijvers gespeeld. Van Euripides tot Shakespeare. Van Brecht tot Molière. Echter ook eigen stukken en bewerkingen van films. Het aantal oud-leerlingen dat op nationaal niveau in de theater- en muziekwereld is doorgebroken, is verhoudingsgewijs groot. Nationale film- en musicalprijzen vielen hen ten deel. Ervaringen op school liggen daar deels aan ten grondslag. We zijn daar trots op.

Nog meer Theater zien? Bekijk dan de foto’s op ons Flickr Account.

Ons onderwijs – jouw extra’s

Klik op de afbeeldingen en ontdek jouw extra’s

       

       

Ons hele Onderwijs – Extra is gericht op het vinden van de juiste mix van talent en motivatie, van doorzettingsvermogen en creativiteit, van jezelf en anderen. Dus zoek wat je aanspreekt en ga ervoor: Let’s go!

Ons onderwijs – jouw brugklas

Klik op de afbeelding die past bij jouw advies en ontdek ons onderwijs!

             

 

 

Naar de brugklas

Klik op de afbeelding en ga terug naar het overzicht

Kijken op het Erasmus

Klik op de afbeelding en ervaar onze school