dalton
scholengemeenschap
zoetermeer
                           

Kijken op het Erasmus

Welkom op het Erasmus College

Ouders die meer informatie willen over het Erasmus College zijn van harte welkom op onze voorlichtingsavond op woensdag 22 januari 2020, inloop (koffie/thee) vanaf 18.30 uur, aanvang programma 19.00 uur tot ca. 21.30 uur.

Het Open Huis wordt gehouden op vrijdag 31 januari 2020 van 18.30 uur tot 21.00 uur. Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen samen met hun ouders de school leren kennen tijdens het Open Huis. Zij kunnen deelnemen aan lessen en ze doen ervaring op met het maken van daltontaken. Verder kunnen ze kennismaken met de vele aspecten van het onderwijs op het Erasmus College.

Voorlichting gemist? Twijfel? Bezoek op woensdagmiddag 12 februari het Erasmus en maak kennis met onze extra’s (sports academy, businessclass, robotica, kunstklas, toneel&muziek, video&TV,..). Meld je aan via aanmelden@erasmuscollege.nl onder vermelding van je naam en twee keuzes uit onze extra’s.

Op 19 februari is het assessment van Erasmus Master Class (EMC). Je kunt je hiervoor aanmelden via aanmelden@erasmuscollege.nl

 

Op bezoek met de basisschool

Voor basisscholen bestaat de mogelijkheid om voor de hele groep 8 (klassikaal) een afspraak te maken.
Dit wordt geregeld door de groepsleerkracht in overleg met het Erasmus College.

De school is dan volop in bedrijf; de toekomstige leerlingen kunnen zien hoe dat is, ze krijgen een rondleiding, kunnen vragen stellen en doen ook een kleine daltontaak.

Afspraak voor individueel bezoek

Mocht de basisschool ertoe besluiten om niet klassikaal te komen dan bestaat de mogelijkheid om als leerling op individuele basis (of met kleine groepjes) een afspraak te maken om de school in werking te bezoeken. Dit kan voor leerlingen van groep 8 op één van de woensdagmiddagen in januari (woensdag 8, 15 of 29 januari 2020). We starten om 14.30 uur en het duurt tot ca. 16.00 uur. Ouders kunnen in de tussentijd ook rondgeleid worden.

Aanmelden hiervoor kan via een mail naar aanmelden@erasmuscollege.nl onder vermelding van voorkeursdatum, naam en basisschool.
U ontvangt dan een antwoordmail.

 

Naar de brugklas

Klik op de afbeelding en ga terug naar het overzicht