dalton
scholengemeenschap
zoetermeer

Kijken op het Erasmus

Dit jaar gaat alles net een beetje anders maar gelukkig zijn er veel mogelijkheden om kennis te maken met het Erasmus College. Zo zijn er een aantal leuke activiteiten waar jij aan kan deelnemen.

Livestreams
Elke zaterdagmiddag om 16.30 uur start er een voorlichting waarbij uitleg gegeven wordt over een bepaald thema en waar groep achters vragen kunnen stellen. Zo’n online bijeenkomst duurt ongeveer een half uur. En er is een call-centre.
Via een link, die de dag ervoor op de website van het Erasmus College verschijnt, kunnen ze meedoen aan een of meerdere onderwerpen naar keuze. Meer informatie over de livestreams via deze link.

Zaterdagochtend: BEZOEK AAN HET ERASMUS COLLEGE
In Zoetermeer moet je je uiterlijk 29 maart 2021 ingeschreven hebben voor een middelbare school. Tot die datum kun je op een zaterdagochtend (zodra het toegestaan is!) om 10.00 uur, 11.00 uur of om 12.00 uur onze school bezoeken en in groepjes van ongeveer tien leerlingen een rondleiding krijgen.
Inschrijven voor de zaterdag kan via deze link.

Graag tot ziens bij een online bezoek of (hopelijk) bij ons op school!

Daarnaast zijn er diverse activiteiten die je nog kan meemaken of terug kan kijken. Klik dan op afbeelding hieronder.

Zaterdagprogramma

Leerlingen die het Erasmus College willen bezoeken en willen ervaren kunnen zich hiervoor aanmelden via deze link.

Erasmus livestreams

Leerlingen kunnen iedere week naar een livestream kijken en meedoen. Elke week is een ander onderwerp. Meer informatie via deze link.

Voorlichtingsavond ouders

Ouders die meer informatie willen over het Erasmus College zijn van harte welkom op onze voorlichtingsavond op woensdag 20 januari 2021. Meer informatie via deze link.

Open huis kinderen uit groep 8

Leerlingen uit groep 8 kunnen op vrijdagmiddag 29 januari 2021 van 16.00 – 18.00 uur en vrijdagavond van 19.00 – 21.00 uur naar ons Open Huis. Dit jaar alleen voor kinderen uit groep 8, zonder ouders. Meer informatie via deze link.

Op bezoek met de basisschool

Dit jaar vinden wij het niet verantwoord om basisscholen met hun groep 8 te ontvangen in ons gebouw. Wel kunnen onze brugklassers een bezoek brengen aan een basisschool. Leerkrachten groep 8 kunnen voor zo’n bezoek een afspraak maken via info@erasmuscollege.nl

Wij maken voorlichtingsfilmpjes over het onderwijs op het Erasmus College. Klik op deze link om diverse filmpjes van het Erasmus College te bekijken.

Afspraak voor individueel bezoek

Afspraak voor individueel bezoek: ouders kunnen via info@erasmuscollege.nl een individuele afspraak maken. Stel uw vraag in de mail en wij nemen contact met u op.

Assessment van Erasmus Master Class (EMC)

Op 17 februari is het assessment van Erasmus Master Class (EMC). Je kunt je hiervoor aanmelden via aanmelden@erasmuscollege.nl

Erasmus 8 Quiz

Een leuke live online quiz voor leerlingen uit groep 8. Maak kennis met de school en de docenten via deze online. Klik op deze link om mee te spelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

 

Heb je een snelle vraag?

Stuur een berichtje via WhatsApp: 06-294 98760

Kijk in de folder hieronder om kennis te maken met het Erasmus College

Naar de brugklas

Klik op de afbeelding en ga terug naar het overzicht

Bezoek onze school

Klik op de afbeelding en ervaar onze school